Skip to main content

CIP Mini Summit at ELC EU – Vienna

By June 6, 2024June 13th, 2024Announcement, Events, In the News

CIP Mini Summit (Open TSC Meeting)

Join Us for the CIP Open TSC Meeting!

We are excited to invite you to the upcoming Civil Infrastructure Platform (CIP) Open Technical Steering Committee (TSC) Meeting. This event is an excellent opportunity for industry experts, contributors, and enthusiasts to come together, share insights, and discuss the future direction of CIP. Whether you are a seasoned participant or new to the community, your presence and input will be invaluable.

Date: 19th of September 

Time: 1:30pm – 5:00pm

Location: To be announced.

The CIP project aims to establish a sustainable and secure software foundation for civil infrastructure and industrial systems. Join us to learn more about our latest achievements, ongoing work, and plans for the future. This is also effective in meeting cybersecurity requirements such as those in the recently significant EU Cyber Resilience Act (CRA).

Agenda

1. Introducing CIP in 10 minutes  (13:30-13:40, 10 minutes)

This introductory session will provide a concise overview of the CIP project. Yoshi will highlight the key goals, achievements, and the importance of the CIP project in creating a robust and secure software infrastructure for civil infrastructure and industrial applications. Attendees will gain a foundational understanding of what CIP is and why it matters.

2. WG Status Update and Future Plan

Each WG leader will present the current status, significant milestones achieved, challenges faced, and the roadmap for the future. Following these updates, we will engage in an in-depth discussion on these topics to further explore and address key issues and opportunities.

2.1 Kernel Team (13:40-14:20, 40 minutes)

The Kernel Team will discuss their efforts in maintaining and advancing the CIP kernel. This includes updates on long-term support kernels, security patches, and integration of new features. The team will also outline their future plans to ensure the CIP kernel remains stable and secure.

Break (14:20-14:30, 10 minutes)

2.2 CIP Core WG (14:30-15:10, 40 minutes)

The CIP Core Working Group will provide an update on the core components of the platform, including essential libraries and tools that form the CIP base layer. This session will cover recent releases, enhancements, and upcoming developments.

2.3 Security WG (15:10-15:50, 40 minutes)

The Security Working Group is focused on ensuring that the combination of long-term supported CIP kernels and CIP Core components comply with IEC 62443 standards. This session will cover their current activities aimed at enhancing the security posture of CIP by aligning with these internationally recognized cybersecurity standards for industrial automation and control systems. Future initiatives to achieve and maintain IEC 62443 compliance will also be discussed.

Break (15:50-16:00, 10 minutes)

2.4 SW Update WG (16:00-16:30, 30 minutes) 

This segment will focus on the software update mechanisms being developed within CIP. The team will talk about current capabilities, the importance of reliable and secure software updates in industrial systems, and future enhancements to the update process.

2.5 CIP Testing WG (16:30-17:00, 30 minutes)

The CIP Testing Working Group will present their latest advancements in testing frameworks designed to ensure the reliability and robustness of CIP components. The discussion will include automated testing strategies, new testing tools, and future testing plans.

3. Cocktail time (TBD)

— 

Please feel free to reach out if you have any questions or need further information. We look forward to your participation and a fruitful discussion at the CIP Open TSC Meeting!